Ikke kategoriseret

Frygten overtog

Sannes fortælling:

Egentlig er det jo et egoistisk valg at jeg fra start ikke ville amme.

Jeg har fået brystforstørrende operation og har samtidig Pco hvilket kan påvirke mælkeproduktionen.

Så grunden til at jeg valgte det fra, var af frygt for at det ikke ville komme til at fungere. Jeg kunne slet ikke have tanken om at hvad nu hvis jeg ikke havde mælk nok eller der slet ikke kunne komme noget ud eller hvis det slet ikke mættede nok.

Med den frygt hængende i tankerne konstant, var det eneste rigtige valg for mig at beslutte det skulle være flaske fra starten.

Jeg fortalte det til 1. Jordemoder konsultation og hun skrev ind i journalen med det samme at jeg ikke skulle amme.

Til en senere konsultation snakkede vi om det igen, eller rettere sagt jordemoderen fortalte at jeg ville få nogle piller efter fødslen som skulle stoppe mælken.

Min fødsel gik så hurtigt at jordemoderen der var med, slet ikke havde nået at kigge i min journal inden jeg havde født. Lige da han kom ud, kom han på mit bryst og ligge. Jeg var i vand og derfor uden tøj på. Efter jeg var kommet op og havde født moderkagen og fortalt at jeg ikke skulle amme, fik jeg en skjorte på, så jeg kunne dække brystvorterne, så han ikke søgte hen til dem.

Jeg fik 2 piller og jordemoderen lavede en flaske til min søn som han så fik ?

Jeg mærkede intet til at der skulle have været mælk i Mine bryster. Ingen ømhed eller spændinger overhovedet. De dryppede en lille smule råmælk, men ikke noget særligt.

 

Ved Sanne var det frygten der spillede ind og tog overhånd, og hun valgte den sikre vej så hun ikke skulle opleve et nederlag. Hun har gennem sit forløb inden fødslen ikke mødt noget modstand af fagpersoner på nogen måder, dog har hun mødt en del fordomme fra ammende mødre. Sanne er helt afklaret med sit valg og føler sig ikke dømt på baggrund af det, hun tager gladeligt diskussionen med folk som vil fortælle hende hvor dårligt MME er og at modermælk er det eneste rigtige. Sanne synes at det der har været sværest i forhold til det at give MME har været alle de forskellige mærker og spørgsmålet om hvad man skal vælge, pt er hun i gang med at skifte mærke, da hendes søn døjer med hård mave. Også er man også nød til at anskaffe sig en masse ting når man giver flaske, eksempelvis har Sanne måtte investerer i en mikroovn! Sanne har intet imod ammende mødre, hun synes det er dejligt at andre kvinder gør det, da det er det allermest naturlige som man kan gøre!

Hun har været rigtig glad for hendes beslutning og hun synes det er dejligt at faren kan være med indenover spise situationen. Bagsiden af det er at hendes søn døjer med hård mave.

 

Jeg spurgte så Sanne om hvordan hun troede det kunne være at flaskemødre oftest føler sig dømt hvis amme mødre udtrykker deres glæde ved amning, hendes svar lød:

Jeg tror at dem der føler sig stødt er dem der selv har prøvet men hvor det ikke har fungeret. For dem er det jo et nederlag at måtte give sit barn flaske. Jeg svarer folk igen hvis de siger noget til mig omkring det. Der er så mange flaskebørn efterhånden og de har det ligeså godt som alle andre.

 

Sanne

Sannes søn der er nyder godt af hans MME ♡

 

Tak til Sanne fordi du ville dele, jeg er helt sikker på at du trods dit valg er en fantastisk mor som kun vil din sønye det bedste ♡

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar