Ikke kategoriseret

Barcelona must see’s MED børn!♡

1465064882968Barcelona er mit andet hjem! Jeg er kommet der siden jeg blev født, gerne 2 nogle gange 3 gange om året. Min farmor og farfar flyttede derned permanent i 2005 og min faster og onkel har også været bosat der hele mit liv. (Min nu afdøde farmor er spanier, født og opvokset i spanien, indtil hun flyttede til Danmark, da hun blev gift med min farfar i 1962)

Derfor er den her guide ikke skrevet ud fra en enkelt tur til Barcelona, den er skrevet ud fra erfaring, set med et barns øjne (mine øjne da jeg var lille) samt nu med en forældres øjne, og jeg må ærligt indrømme at turen til Barcelona med Felix og Zacharias var et total nostalgi trip, jeg blev et lille barn igen?

 

Must see’s i Barcelona MED børn..

 

Plaza Catalunya!

Plaza Catalunya er den store plads der befinder sig for enden af Ramblaen i Barcelona. Den er super fin hvis man ser den med en forældres øjne, masser af smukke springvand og akitektur, men det der gør den total MUST SEE når vi snakker børn er druerne! Pladsen er nemlig fyldt med duer, og rundt omkring er der boder hvor du for 3 euro kan købe en stor pose fugle foder, og så er det bare at kaste fodder ud også er du omringet af duer! Og tager du noget i hænderne så flyver duerne op uden tøven og spiser af din hånd! Det er så fedt både for voksne og børn, jeg kan huske at det altid for mig var turens højdepunkt, men jeg var også noget af en dyreelsker!♡

Zacharias på 20 mdr var helt vild med selv at kaste fodder ud til duerne!♡

Zacharias på 20 mdr var helt vild med selv at kaste fodder ud til duerne!♡

Selv Felix på 6 mdr var dybt facineret, han grinte op til flere gange af duerne!?

Selv Felix på 6 mdr var dybt facineret, han grinte op til flere gange af duerne!?

Udfra billeder som i kan se er alderen stort set ligemeget, børn i stortset alle aldre kan få glæde af duerne!

Man kommer til Plaza Catalunya ved at tage den røde metro (L2) og stå af ved plaza Catalunya?

 

Zoologisk have! 

Det siger jo lidt sig selv ikke? ? og Barcelona har virkelig en af de aller fedeste og største zoologiske haver og så har de bare en masse fede ekstra ting, såsom ponyridning til de helt små og det fedeste delfin show som kører et par gange dagligt! jeg kan tydeligt huske hvordan jeg var dybt facineret af det her delfin show! 

Der er helt fantastisk inde og man kan nemt få en hel dag til at gå derinde både som voksen og som barn ?, dog er deres udvalg af mad rigtig ringe og rigtig dyrt! Derfor vil jeg foreslå at man tager mad mere hjemmefra da der også er fuld af fantastiske og børnevenlige spisesteder med bænke og legepladser!

Zoologisk have var absolut et hit hvis du spørger Zacharias!

Zoologisk have var absolut et hit hvis du spørger Zacharias!

Zoologisk er vidst for alle aldre, dog vil jeg sige at børn under 1 år (ligesom Felix) ikke får så meget ud af det, udover selvfølgelig en masse dejlige sanseindtryk! ♡

Man kommer til zoologisk have aller lettest ved at tage sporvognen T4 som går fra station marina (rød metro L2) også står af ved endestationen (ciutadella I vila olympica) så kommer du op lige ved indgangen! ?

 

Akvariet!

Nede ved havnen ligger der et akvarie, det er helt klart værd at komme ind og se! Der er super flot og jeg kan igen huske min fascination af akvariet da jeg var lille! Dog vil jeg nok sige at det er at fortrække med børn der er 2 år plus. Zacharias synes også det var super fedt, men det var svært for ham at holde fokus og ligge mærke til alle fiskene, også handler en stor del af “det sjove” også om at finde alle skiltede fisk i hvert bassin. Igen giver det masser af fantastiske sanseindtryk, men når de er under de her 2 år så er turen hurtigt overstået netop på grund af manglende koncentration også kan det pludselig godt virke som mange penge, men smukt og et besøg værd, det er det!

Seriøsiteten var ikke størst men sjovt var det ♡

Seriøsiteten var ikke størst men sjovt var det ♡

man finder akvariet enten ved enden af Ramblaen eller ved at tage den gule metro (L4) og stå af ved station barcelonetta.

 

Stranden! 

Selvfølgelig er stranden fantastisk og must see! Barcelona strand er kæmpe stor og smuk. Selvom den er must see er der dog et kæmpe minus når vi snakker børn og det er at stranden bliver utrolig dyb rigtig hurtig. Da jeg var lille og det vi også gør fremadrettet hvis vi en dag agter at tilbringe en hel dag ved stranden, det er at tage toget til Sitges, en strand der ligger 40 minutter i tog uden for Barcelona (toget går blandt andet fra station Clot og station Barcelona sans) der er den lækreste strand ved helt klart vand og masser af fisk der svømmer rundt også kan man gå flere hundrede meter ud før vandet når navlen♡ Men selvfølgelig er Barcelona strand et besøg værd, især med børn, vi ved alle at stranden er fantastisk og er man ligesom jeg var da jeg var lille, bange for tang, krabber og brandmænd så er de spanske strande generelt guld værd, da de kun består af sand og vand ♡

Zacharias synes det var et hit! Han grinede stort hver gang der kommer en bølge ?

Zacharias synes det var et hit! Han grinede stort hver gang der kommer en bølge ?

Man kommer til stranden ved enten at tage sporvognen som beskrevet længere oppe og stå af ved ciutidella I vikar olympica også følge skiltningen/de 2 tårne (højhuse) eller ved at tage den gule metro L4 til barcelonetta og igen enten følge skilte eller tårne!

 

En af de mange legepladser! 

Noget af det mest fantastiske i Barcelona er at byen er SPÆKKET med legepladser, så snart du lige kommer lidt væk fra midtbyen! Og det bedste er at de er hegnet ind alle sammen og ofte fyldt med bænke, så man som forældre ikke skal holde øje konstant om hver ens barn befinder sig! Der findes både store legepladser til de helt store børn og små/babylegepladser med baby gynger miniature rutchebaner og vipper! Det er blot at holdt et vågent øje og pludselig dukker der en alderssvarende legeplads op, et sted, som man godt ved, kan tilbringes mange timer!

Zacharias og hans 2 onkler (mine brødre) samt bedstemor på en fin legeplads (lig mærke til indhegningen)♡

Zacharias og hans 2 onkler (mine brødre) samt bedstemor på en fin legeplads (lig mærke til indhegningen)♡

De er jo at finde over alt, hold et vågent øje og du vil pludselig se legepladser på næsten et hvert gadehjørne!?

 

Musseu de cera! (Voks museet)

Vi nåede desværre ikke der ind i år, men det er af egen erfaring et super fedt sted! Det er jo i stil med madam tusso i London, masser af genkendelige voksdukker lige fra kendte til eventyr figurer, det er super sjovt når man er lille at kigge på, jeg kan tydeligt huske hvordan jeg levede mig ind i det og blev bange når man så frankenstein ?

Det er helt klart for de lidt større børn, også derfor vi ventede og det er også super sjovt for mor og far, selvefter museet er også fyldt med trapper (der er dog elevator) men derfor er det meget federe at se uden klapvogne mv.

Man finder Musseu de cera ved at tage den grønne metro (L3) og står af ved Drassanes.

 

Det har var en MUST SEE til børnefamilier, der er rigtig mange andre fantastiske ting, akitentur og museer der er værd at se i Barcelona, men med børnene i fokus er det her helt klart must see’s!

Og Barcelona er et fantastisk rejsemål når vi snakker børn da byen netop har så mange ting at byde på samtidig med at der er masser af legepladser også er det spanske folk et utroligt rummeligt folkefærd som ELSKER børn og altid er klar på at hjælpe!♡

 

Tak fordi du læste med♡

 

Følg gerne bloggen herunder:

FACEBOOK   INSTAGRAM   BLOGLOVIN

 

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Monica
    16. februar 2017 den 12:38

    Tusind tak for at dele! Som første gangs besøgende til Barcelona med børn er det guld værd :o)

  • Skriv kommentar