Baby-led weaning

Et BLW eventyr #8 – status og shaming!

Det er ved at være en rum tid siden jeg har opdateret, hvorfor? Jo.. Det har stået stille. Vi havde et par gange med en brækrefleks som blev aktiveret (læs her) men så gik det ligesom i stå.. Det var lidt ligesom han mistede interessen og maden begyndte bare at ryge direkte på gulvet..

Den sidste måneds tid har været lidt frustrerende, og jeg må ærligt indrømme jeg fik tvivl, tvivl om det var det rigtige, for frygten for at det vil blive en svær opstart i dagplejen (d. 8/8) var meget dominerende! MEN i det her tilfælde har det været skønt at facebook eksisterer, jeg har kunne søge ligende erfaringer og mange har fortalt at nogle af deres børn først har fået en åbenbaring ved 10/11 mdrs aldren. Og det gav mig ro på, og jeg har haft fortsat i bedste stil..

Felix er fast blevet tilbudt morgenmad hver morgen, i form af havregrød, som han rigtig kan stikke fingrene i og gratte sig ind i, men så er sandsynligheden for at han får noget indebors også større! Også har han spist med til aften og spist det vi spiser ? og i løbet af dagen har jeg tilbudt ham frugt/grønsagsstænger for at styrkr mundmotorikken. Og sørme om der ikke (igen) begynder at ske noget.. De sidste par dage har han bevidst ført alt mad op til munden, slikket på det og har fået meget små bidder indenbors, alt imens han har tygget på livet løs, selv her på camping kører det! Måske han når og være helt fit for fight til dagpleje opstart om en lille måned! Jeg håber, men hvis ikke, så klarer vi også det?

Vi elsker BLW ✌

Vi elsker BLW ✌

Shaming?

Jeg er (som nogen ved) meget aktiv i debatter på facebook, både når det gælder amning og andre emner som jeg “brænder for” den anden dag deltog jeg i en debat om langtidsamning og jeg brillierede med en kommentar der lød således:

20160710_112212

Den kommentar gav anlæg til flere synspunkter (sjovt nok). Jeg fik blandt andet svaret at jeg stadig fuldammer Felix på 8 mdr (pga BLW).. Det fik nogle til at spørge nysgerrigt ind til det, men særligt en bed mærke i min udtalelse og kom med et pænt svar der lød: “jeg er tom for ord, synes bestemt ikke godt om!”.. jeg svarede pænt tilbage og satte spørgsmålstegn ved hvad der ikke var at synes godt om, og om hun mente min søn på 10.6 kilo manglede noget. Intet modsvar. Og kort tid efter var kommrntaren slettet.

Men det var slet heller ikke pointen. Jeg bliver gang på gang måløs over den måde som folk skal blande sig, især når det ikke er noget de kender noget til. Det var tydeligt at hun ikke kender til BLW og dets principper, for hun lød jo nærmest som om jeg mishandler Felix. Al den uvidenhed!! Heldigvis for at jeg ved jeg gør det bedste, og heldigt at jeg ikke lige er til at vippe af pinden, for sådanne kommentarer, kan da virkelig være med til at skubbe en usikker mor udover kanten.

Jeg skriver det igen og jeg har skrevet det før, pas nu jer selv, ingen er ens og giv for filan plads til forskellighed (og det gælder også langtidsamnimg)! Suk og atter suk.. ♡

 

Tak fordi du læste med♡

 

Følg gerne bloggen herunder:

FACEBOOK   INSTAGRAM

 

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Lise
    10. juli 2016 den 20:38

    Kan ikke forstå hvorfor folk har noget imod blw, jeg havde hørt lidt om det før jeg læste om det her på bloggen, og synes det lyder super fornuftigt og har også snakket med kæresten om at gøre det når vi får børn og han er også helt med på ideen efter at have læst lidt om det 🙂
    Jeg synes det er fedt at du har valgt at gøre det sådan 🙂

  • Skriv kommentar