Alting og ingenting <3

De der SKIDE PÆDAGOGER!

Jeg ser det tit og ofte. Mødre der bander pædagogerne langt væk! Mødre der er frustreret over deres børns behov ikke bliver opfyldt, at de får børn der kommer hjem med krads og bidemærker uden at blive oplyst om hvad der ligger bag, at de oplever deres børn være alene eller pacificeret ved afhentning.

Generelt så er der rigtig ofte problemer med de her pædagoger når vi snakker institutioner, og forhelvede hvor er det kritisk, som i virkelig kritisk! For når man efterlader sit barn i fremmedes hænder, så forventer man at de bliver taget af, at de bliver passet på i det omfang man selv ville gøre, hvis man ikke skulle afsted til hverdagens pligter! Man sætter sin lid og stoler på de her mennesker, mennesker med en uddannelse, der ved hvad de laver og ikke mindst mennesker som for penge for at yde den her omsorg.

Og når de så fejler, ja så er den jo helt gal! Hvad bilder de sig ind? Hvorfor kan de ikke holde øje med mit barn, hvorfor kigger de den anden vej og lader ham/hende sidde i et rum alene og hvorfor fanden griber de ikke ind? Det er en bunke pædagoger uden øjne og generelt så er de blevet så dårlige til at yde omsorg, og hvorfor så blive pædagog, hvorfor så arbejde med børn, hvis man alligevel ikke gider?

Men så simpelt er det bare ikke. Og jeg bliver nød til at lange lidt ud efter alle de utilfredse mødre, for verdenen er ikke bare sort/hvid på den måde. Jeg får sku ondt af pædagogerne!

For sætter man sig ned og kigger på deres arbejdsvilkår, har med i mente at efter kl 13 er det meget normalt at være 2 mand til 20 børn, samtidig med at man huske på hvor lav nomeringen er i løbet af dagen, i snit 7 børn pr pædagog.

Tænker jeg på en lørdag med ungerne, hvor vi står op, vi hygger og vi leger, men  hvor dagen er også præget af Zacharias der vælter Felix så snart jeg kigger væk, eller kaster og slår ting i hovedet af ham. Vender jeg ryggen til i 10 sekunder så er Zacharias kravlet op under loftet og Felix har væltet stolene. Der er KONSTANT kaos med sådan 2 små rollinger, og det er skide hyggeligt, det er en del af pakken..

Men spørg mig så lige ikke om jeg får koldsved hvis jeg tænker på at have 3 eller 4 børn, også hele 7 børn?! 7 børn der alle kan løbe hver sin vej, 7 børn der kan slå, sparke, kradse og lave ulykker på et splitsekundt, samtidig med man skal skifte ble, give dem mad, aktiverer dem. Og når vi så rammer kl 13, ja så bliver det lige sat op med 3 børn, det er altså 6 hænder og 6 ben mere i hele det her pusle spil, 6 hænder der igen kan kradse sparke og slå og 6 ben der kan løbe væk, stikke af, hoppe op og falde ned.. Og forestil jer at det så er sådan HVER ENESTE DAG!

Jeg får stress, ondt i maven og koldsved ved tanken, jeg har sku nok at se til med Felix og Zacharias!

Så mødre lad vær’ med at giv pædagogerne skylden, og i stedet bare prøv at se det i et størrer perspektiv, tænk over hvor kritisk det er, at skylden ikke ligger ved selve pædagogen, men ved de “højere magter”. For med de umenneskelige vilkår der er for pædagoger pt. ja så skal man bare prise sig lykkelig for at ens børn kommer hjem i et stykke!

Jeg har så meget respekt for alle pædagoger derude som kan formå at hænge sammen, som klarer det, det kunne jeg aldrig nogensinde gøre efter, ALDRIG, i er pisse seje!<3

Relaterede indlæg

32 Kommentarer

 • Svar
  AD
  18. september 2016 den 17:04

  Kære pseudo-mom,

  Tusind tak for de vise og åh så sande ord ? – vi gør nemlig vores yderste (og mere til) hver eneste dag inden for helt-ude-i-skoven rammer for både personale, børn og forældre sat af politikere, der vægter her og nu økonomi højere end omsorg, trivsel og udvikling … højere end mennesker. Vi kæmper hver dag, og vi bliver ved med at kæmpe! ?

  Fra en pædagog i en integreret daginstitution (som ellers elsker sit arbejde)

  • Svar
   Helle bundgaard
   24. februar 2017 den 21:18

   Det er da en super god normering, men desværre finder pædagoger og forældre sig i vilkårene. Pædagog er noget alt for mange unge piger vil være uanset arbejdsvilkårene. Og de finder sig desværre i alt for meget og er ikke fagligt engageret desværre

   • confessionsofapseudomom
    Svar
    confessionsofapseudomom
    24. februar 2017 den 21:25

    En god normering og du skyder skylden på pædagogerne? Du er netop grunden til det her oplæg, jeg håber du en dag får øjnene op <3

 • Svar
  barndommensland
  18. september 2016 den 18:07

  Får helt ondt i maven.
  Håber, at det bliver bedre.
  Kh. BirgitteP

 • Svar
  Nadia
  18. september 2016 den 19:34

  Hvor har du 7 børn henne? Jeg er selv pædagog vores norminering er på 11,8pr voksen!

  • Svar
   Benny
   20. september 2016 den 9:18

   Godt du spørger. Det er vigtigt at vide hvor det er!

   • confessionsofapseudomom
    Svar
    confessionsofapseudomom
    20. september 2016 den 18:11

    Jeg har det fra medierne, og jeg kan meget let fornemme at det helt forkert. Men selvfølgelig kunne jeg også regne ud at der ofte bliver lagt låg på hvor slemt det egentlig er! Tak for en øjenåbner, jeg synes det er kummerlige forhold og under al kritik.. 11,8 børn, det er jo umenneskeligt, begge veje rundt!

  • Svar
   Camilla
   25. september 2016 den 12:03

   Nadia det lyder sindssygt!! Hos os (Roskilde kommune) er de 2 til 12 børn. HVER DAG.

 • Svar
  Lise
  18. september 2016 den 20:24

  Og hvis du så tilføjer at pædagogen også skal dokumenter og andre praktiske opgaver, ja for ikke at nævne at tale med hver enkelt forældre og berette om deres barns dag.
  Godt indlæg, jeg har uddannet mig til pædagog fordi jeg elsker pædagoggerningen og det er det jeg vil med livet, men det er ikke en nem opgave og den bliver ikke nemmere med restriktioner og nedskæringer regeringen i tide og utide kommer med.

 • Svar
  Ditte Steen Forteza
  18. september 2016 den 21:29

  Tusind tak for dit indlæg og for din opbakning – jeg og mine kollegaer gør vores allerbedste for at passe godt på jeres guldklumper.
  Kærlig hilsen en pædagog

  • Svar
   Jørn Paulsen
   24. september 2016 den 3:16

   MEN…lad os ikke glemme de pædagoger, der i reformens ulidelige skarpe lys, bliver sat på en umulig opgave at udføre bevægelse i udskolingen, med lidet ansporede unge mennesker. De møder oftest kun “fuckfinger” og skeptiske elever, der sætter spørgsmålstegn ved de lange dage og ikke mener de får et udbytte af UV, medmindre det 100% er relateret til deres videre uddannelse. Piv siger jeg bare…

 • Svar
  Kimmie
  18. september 2016 den 21:40

  Tak… Bare tak! Dit indlæg rammer hovedet på sømmet…. Vi gør det så godt som vi har mulighed for, men ofte får vi på puklen for ikke at gøre det godt nok. Og endnu engang vil man spare på børneområdet. Jeg elsker mit job, men synes også det til tider er hårdt og utaknemligt. Heldigvis kan et barns grin eller smil redde det hele og det er bl.a. Derfor jeg laver det jeg gør. Hilsen pædagogen ?

 • Svar
  Joan
  18. september 2016 den 21:43

  Godt brølt – og TAK for din respekt for mit arbejde ??

 • Svar
  Christina
  18. september 2016 den 23:31

  Kan fortælle at nogle kommuner accepterer op til 15 børn pr pædagog. 15!!!!
  Men så længe forældrene ikke råber op på højere sted sker der intet… Næste år (2017) er der kun 13 kommuner der tilfører penge til området… Nogle få holder status quo og langt de fleste sparer…igen!
  Det kan undre når stort set al forskning massivt peger på at investeringer på 0-6 års området både økonomisk og menneskeligt er det der har allerstørst betydning for hvordan børn klarer sig på den lange….samfundet kan ligefrem tjene penge på den investering!
  Så nej- ingen pædagoger går på arbejde for at lave et dårligt stykke arbejde, men arbejdsvilkårene gør det svært at lave pædagogisk arbejde af høj kvalitet…

 • Svar
  Nanna
  19. september 2016 den 15:46

  Og hertil kommer, at pædagogerne ikke skal PASSE børnene, men sikre et pædagogisk kompetenceudviklende tilbud ?

 • Svar
  Maj
  19. september 2016 den 20:08

  Jeg får en hel klump i halsen. For nej, det er (***) ikke sjovt at gå igennem arbejdsdag efter arbejdsdag med en følelse af ikke at slå til, og med tanker om, at uddannelsen sådan set var spild af tid, for normeringerne giverdårligt tid til det “rigtige” pædagog arbejde. For mig var det for svært at vide alle de ting, jeg kunne, skulle og burde gøre og indse, at jeg alt for sjældent have tid til andet end råpasning. Jeg har forladt børneområdet, for jeg følte simpelthen ikke, at jeg kunne blive ved med at leve i ikke at gøre tingene godt nok. Heldigvis er der også brug for pædagoger i andre brancher.

 • Svar
  Lone
  19. september 2016 den 20:10

  Flot indlæg der viser at du har sat dig ind i tingene og de betingelser som pædagerne arbejder under. Og ja, vreden og bekymringerne skal afleveres på rette sted, nemlig hos politikerne der udstikker rammerne. Jeg kan ofte undre mig over at de samme højtråbende og utilfredse forældre uden at blinke lader deres børn tilbringe op 9-10 om dagen i deres daginstitution!

 • Svar
  sine
  19. september 2016 den 21:28

  tak…. ja det er ikke altid en dans på roser at være pædagog.. hos os er vi kl 14, når vi spiser eftermiddagsmad.. En voksen.. ja EN til de 20 største, altså dem der skal starte i skole næste sommer.. EN til vores 18 mellem børn dvs de 4 årige.. og dog to til vores 16 små der lige er fyldt 3 år.. og så en til at skifte og tage børn op der har sovet… ja og om fredagen er vi kun 4 til alt det.. så… og så giver vi os stadig tid til at snakke med forældrene og finde en hjemmesko der er blevet væk osv….

 • Svar
  Lene Laursen
  19. september 2016 den 22:35

  Hos os er det ca 10 børn pr pædagog. De gør et fantastisk arbejde.

 • Svar
  Agathe A Jensen
  20. september 2016 den 17:20

  Hej og godt indlæg 🙂
  Ja jeg tror der skal et godt helbred til at være pædagog i dag, for man får klage af både forældre og medierne osv der ikke mange roser de får ellers trolds de er dem som har vores børn i deres hænder hele dagen og hele ugen+ DER ER RIGTIG MANGE FORÆLDRE SOM TAGER PÅ FERIE UDEN DERES BØRN hvor de også lige skal passe folks børn der også, så det er rigtig mange timer de få brugt desværre. Nu har jeg selv 2 som er godt 15 og 17 år og jeg har altid været positivt hvor god indfo man får om sine børn+ JEG OG MIN MAND HAR ALDRIG HOLDT FERIE UDEN VORES BØRN, så jeg bliver så målløs når jeg høre gang på gang forældre på ferie uden børnene, for så ved jeg ikke hvorfor i alverden skal have børn når man ikke gider dem. Så er det både børn og ældre der bliver sparet væk når folketinget synes vi skal spare her i landet så synd at pædagog og hjemmehjælper skal rende endnu mere for samfundet skyld.

  • Svar
   barndommensland
   22. september 2016 den 10:23

   Sådan har jeg det også med ferier.
   Ferie er for mig at være sammen med min mand og min søn.
   Men det kan være svært at vide, hvad der er, der får folk til at gøre som de gør.
   Jeg kan godt forestille mig omstændigheder, hvor jeg tænker, at det kunne give mening for nogen.
   Men det kan være svært at forstå for andre.
   Vi gør vores bedste under de omstændigheder, vi befinder os under.
   Det tror jeg på.

 • Svar
  Michella
  21. september 2016 den 9:31

  I SFO’erne er det meget værre. Der er der mellem 20-30 børn pr voksen. Og dér vil de også spare. Hvordan de mener det kan lade sig gøre ved jeg ikke.

 • Svar
  barndommensland
  22. september 2016 den 10:17

  I forhold til besparelserne, så skal kommunerne spare.
  Ældreområdet er ret godt sikret af DF.
  Og så må der jo spares de andre steder: På børnene.
  Det har jeg fra et interview, jeg så med Pia Olsen Dyr i Go’ morgen Danmark.
  I forhold til det jeg har hørt, går jeg ind for, at besparelserne bliver fordelt.
  Ikke at ældre skal sidde i deres eget L***, men det andet er heller ikke i orden.

 • Svar
  Alt er bestemt ikke lyserødt! | confessionsofapseudomom
  28. december 2016 den 19:31

  […] Igen sidder jeg her og tænker på hvordan jeg bare aldrig nogensinde kunne være pædagog, i pædagoger får lige en hjertevarm tænke og et skulderklap herfra igen (læs her) […]

 • Svar
  GODT NYTÅR!! | confessionsofapseudomom
  31. december 2016 den 9:43

  […] Årets mest læste oplæg kan læes HER […]

 • Svar
  Maria Bech
  23. februar 2017 den 23:46

  Er selv pædagog og må indrømme, at jeg som mor vidst er begge dele. Tak for din kæmpe respekt og forståelse. Måtte fagforeninger og kommuner tale vores sag med samme gejst og respekt.
  Du er I den grad hørt. Tak.

 • Svar
  Malene K
  24. februar 2017 den 15:41

  Super interessant læsning!
  Jeg arbejder til daglig i skole/sfo. I løbet af dagen, bliver lærerene vikardækket ved sygdom, og det gør pædagogerne ikke. Dvs. at vi er nogle gange 8 pædagoger til ca 300 børn. Jeg får ofte ondt i maven, fordi jeg ved hvis jeg ikke har øjne i nakken kan det lynhurtigt gå galt. En der får et bord over sig, slås kamp, en der brænder sig på limpistolen, en der løber på gangen så tanden falder ud.. Jeg kunne blive ved. Det er fustrerende på alle måde – både for børn, personale og forældre.

  1000 tak for dit indlæg.

 • Svar
  Alkoholikeren
  25. februar 2017 den 14:22

  Tja goggerne har altid klynket og nu er det lykkedes af få størstedelen af kvinderne i samfundet med på klynkeriet, om sommeren sidder goggerne udendørs drikker te, ruger og kiggerne på børnene leger….det er ikke et job, det er….. ja noget, men ikke et job. Profesionelle klynkere, er hvad det er.

  • confessionsofapseudomom
   Svar
   confessionsofapseudomom
   25. februar 2017 den 14:33

   Hold da op en udmelding og mangel på virkeligssans, haha det er total tragikomisk! Ikke mindst at du gemmer dig bag et fiktivt navn med sådan en udmelding, så ved man vidst godt hvad intentionen er :b

  • Svar
   Maria
   25. februar 2017 den 15:33

   På min arbejdsplads drikker vi kun kaffe i vores pause, hvis der da er tid til pause. Når vi går på legepladsen, er vi tit alene til 50 børn. Der er ikke tid til at slappe af, der skal løses konflikter, pustes på et knæ der har været i kambolage med jorden og meget mere. Kan godt høre du ikke kender til virkeligheden

  • Svar
   Ulla
   26. februar 2017 den 0:25

   Hold da op. Hvor har de tid til det? Jeg spiser min mad sammen med børn, holder min pause i 29 min på 8 timer, og er ellers på resten af tiden, skal dokumenter, aktiver, skrive planer, puste på knæ, stoppe konflikter, skifte ble, tørre næser, putte til middag, hjælpe børn ned fra træer, stoppe drillerier, rydde op, tømme opvaskemaskine, fylde opvaskemaskine, dække bord, læse bog, vinke farvel, informere forældre, indberette til div offentlige myndigheder, arranger fx fastelavn, søger for bevægelse, gå tur, snakke om dyre og plantelivet, lave bordmaker tavler til de børn der har udfordringer, tage telefon, ringe vikar ind mm alt sammen på en dag. Og til en løn, som en ufaglært i industrien. Og så mener du ikke jeg har et rigtigt arbejde og bare kan drikke kaffe hele dagen? Prøv en uge på mit job, og så kan vi tale sammen igen. Og bare lige til indfo, jeg elsker mit job

 • Svar
  Kirsten Hansen
  28. februar 2017 den 12:11

  Til alkoholikeren ? Næste gang du gør dig” klog” på andres fagområde så gør det venligst i ædru tilstand, så kan det være hovedet fungerer bare lidt bedre ?.

 • Skriv kommentar