Ikke kategoriseret

De dovne udlændinge!

Jeg er forarget! Jeg har nævnt før at jeg hader racisme. Nogle gange med alt hvad der florerer i medierne, med headsne på flygtningene der konstant er så kan jeg godt føle mig lidt alene.. Og sådan er det jo! Jeg tror på det gode i alle mennesker og Jeg står ikke og råber jul, traditioner og vifter med dannebrog så snart nogle ikke følger de danske normer, for det gør jeg sku ikke en gang selv, jeg hader flæskesteg og julen er noget opreklameret fis, hvis du spørger mig, en forbrugsfest uden lige!

Nå men jeg kunne blive ved, men det var absolut ikke der vi skulle hen af 🙂 Vi har alle ret til at have vores meninger, sådan er det jo, jeg kan ikke bestemme hvad andre føler og tænker, og det skal jeg heller ikke!

MEN i dag oplevede jeg noget der var langt over min grænse på den front! Jeg render rundt inde i byen med Felix og Zacharias og over på den anden side går en bedstefar (tror jeg) og hans barnebarn, en dreng, drengen er Max 7 år gammel.. I baggrunden kører der nogle maskiner og pludselig udbryder den her bedstefar højlydt: “ved du hvordan man kan høre det er danskere og ikke udlændinge der arbejder?” Drengen svarer selvfølgelig nej hvorefter han svarer “Det er fordi han ikke holder pause, danskere er nemlig ikke dovne..” 

HVAD FANDEN ER DET FOR NOGET? Og så sidder der sikkert nogle og tænker, slap dog af, det var bare en joke! Men nej.. For 1 så blev det slet ikke sagt i sjov, jeg selv var i tvivl om hvorvidt det var en joke eller en konstatering og 2 så er det da slet ikke noget man siger til en så lille dreng! 

En dreng på den alder har ikke et filter og han vil jo straks begynde at tænke og analyserer, “hvorfor er udlændinge dovne?” Det vil kunne føre til rigtig meget tankemylder, for er Amina fra hans klasse så også doven? Eller er det kun hendes forældre? Hvad med klasselæren som han ved der kommer fra Grønland? Det vil da give ham så mange spørgsmål og sætte ham i så mange dilemmaer, og hvorfor filan udsætte børn for det?

Jeg synes sku man som voksen har et ansvar for ikke at udsætte børn for sådan noget, at sørge for at filtrerer de mest ekstreme holdninger fra, også selvom det er ens egne holdninger og også selvom det kommer i form af en joke! For børn ser netop verdenen på en helt anden måde end vi voksne gør, igen så har de intet filter! Jeg synes også Lars Løkke er en kæmpe klaphat og total inkompetent, MEN det kunne jeg ikke drømme om at fortælle Zacharias og Felix, i hvert fald ikke før de er så store at de selv ved hvem han er og kan forholde sig til det!

Måske er det bare mig, men jeg vil ærligt sige, at hvis folk synes det er ok at kaste racistiske jokes i hovedet på 7-årige, hvis man virkelig ikke kan se hvad det kan sætte i gang oppe i sådan et lille hoved, fordi man er fastlåst i sin snævertsynethed på verdenen og vores medmennesker, jamen hvad skal der så blive af os? Puha.. JEG SYNES det er grimt. Tænk jer nu om!

Tak fordi du læste med ♡

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar