Baby-led weaning

Et BLW eventyr #12 Stop med at am!

Det er laaaang tid siden jeg har opdateret. Grunden er simpel. Vi kommer ikke så meget videre! Felix er en af de her BLW børn, som virkelig bare er brystglad, han elsker babs, det gør han og hans interesse for mad er minimal! Lige nu kører det med preloaded ske og gaffel og det kører generelt med mad, ALT hvad han får ryger ind i munden bliver slikket og smagt på, for så at ryge ud igen. Der bliver ofte og ind i mellem taget nogle bidder, MEN det er begrænset!

Nu har han ramt et år og hvad så? Altså.. princippet BLW hedder “food before one – is just for fun!” derfor mener jeg ikke der er nogen grund til bekymring endnu, jeg mener at han nok skal få øjnene op for det her mad! For bevidst det er han, han skriger hvis ikke han får mad som den aller første.. Haha, vi tager en dag af gangen, han er stadig en ordentlig basse på knap 12 kilo som er i trivsel over alle grænser!

Stop med at am!

Men men men.. Alt er ikke lutter lagkage! I sidste uge havde pædagogen været ude og observerer børnene i dagplejen, jeg fik en besked fredag om at hun ville kontakte mig i den kommende uge, det blev så i dag! Jeg vil ligge ud med at sige at jeg IKKE ser noget ondt i hende som person, men hold nu op jeg bliver træt af den her samme tilgang og den her manglende viden!

Der blev sagt at Felix SKULLE kunne tygge rugbrød fra de 7 måneder, der blev sagt at hun fandt det bekymrende og begyndte at snakke fremtid med sprog og mobning. Hver gang jeg spurgte ind til hvorfor, for at få en begrundelse, så refererede hun blot til sundhedsplejersken, hvad hun havde fået at vide af hende.. Jeg spurgte hende pænt, om hun tænkte det hele handlede om mad, eller om man evt kunne stimulerer hans mundmuskulatur på andre måder end med at fodre ham med rugbrød (som hun mente jeg skulle begynde på) hertil refererede hun IGEN til sundhedsplejersken, og mente hun kunne komme med nogle indputs. Suuuuk!

Til sidst sluttede hun af med at sige, hun synes jeg skulle stoppe med at amme, eller skære dem helt ned, så det blot blev en hyggestund en gang om aftenen, for det var jo ikke andet end hygge nu, ikke at det gjorde noget! Jeg er et høfligt menneske, der netop godt ved det handler om manglende viden, men hold nu kæft jeg havde lyst til at skrige: “HVAD BLANDER DU DIG I VORES AMNING FOR!”, efterfulgt at en masse bandeord og spørgsmålet om hun var sindssyg at jeg skulle fjerne Felix nuværende og primære ernæringskilde,  så kommer han sku’ da først i mistrivsel.. arg!

Nå.. men jeg svarede pænt: “ja det kan jeg godt forstå du tænker, men det er ikke en mulighed herhjemme, sådan er vores liv ikke bare skruet sammen!”, også stoppede jeg der. Jeg aner virkelig ikke hvad samtalen skulle til for, for mere kom der slet ikke ud af den, andet at jeg igen igen igen føler der bliver sat spørgsmålstegn ved MINE valg om MINE børn! Felix er sund og rask, aldrig syg, glad går, smiler og griner, hvad mere kan man forlange, når jo.. At han spiser den skide rugbrød! SUK IGEN!

Se ham lige!<3

Se ham lige!<3

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar