Baby-led weaning

Et BLW eventyr #13 – fra start og til nu, en fantastisk rejse!

Jeg har i løbet af de sidste 8 måneder kommet med mange forskellige updates ang BLW, det har kørt MEGET op og ned med fødeindtaget. Felix har været en af de ekstra mælkeglade børn og er faktisk først kommet rigtig i gang med mad for en lille måned siden, så meget at vi kan kalde noget for et måltid cirka! Men det har fungeret, han har været glad veltilpas og min mælk har problemfrit mættet og givet ham den næring han skulle have, IKKE tvivl på det!

Men jeg tænker jeg lige månedsvis vil lave en lille timeline for forløbet, hvordan det er gået og hvilken udvikling der har været, så den kommende BLW mor ikke panikker når deres guld ikke viser interesse for mad, heller ikke når det bliver 1 år, børn er forskellige, og var mælken ikke nok skulle det nok komme til udtryk, stol på jer selv! <3

6 måneder gammel: Felix blev faktisk 6 måneder imens vi var på ferie i Spanien, derfor var opstarten meget vag, da der ikke var nogle faste rutiner og mad tidspunkter. Han fik tilbudt lidt når vi andre spiste, men interessen var der slet ikke, det røg på gulvet!

7 måneder gammel: Intressen var fortsat minimal, faktisk var Felix helt ligeglad, han havde heller ikke endnu nået den “orale fase” så ting røg bare pr. automatik ikke ind i munden, og derfor kunne han snildt sidde og betragte maden, for at afslutte med at kaste det!

8 måneder gammel: For første gang oplevede vi at Felix tog noget op til munden og slikkede let på det, for altid et efterlade et helt forkert udtryk, han gjorde det altid kun 1 gang, “blev skuffet” og lagde så maden fra sig igen, ikke nogen stor succes.

9 måneder gammel: Her begyndte Felix at være interesseret i VORES mad, han råbte højt indtil han også fik noget at sidde med, dog kunne maden snildt erstattes af lidt legetøj, derfor var det mere nysgerrigheden, fremfor maden. Han fortsat slikkede let på den mad der blev serveret, men fik ALDRIG noget ind i munden.

10 måneder gammel: Her begyndte vi at forstå princippet med preloaded ske, LIDT! Jeg havde ikke ville forvirrer ham med den inden, da interessen var så minimal, men det hjalp faktisk lidt. Typisk puttede jeg lidt havregrød/youghurt på skeen, som han til tider formåede at få ind i munden og gulpe rundt, ofte spyttede han det dog ud igen, da det ikke smagte ham, men han fik det smagt!

11 måneder gammel: Her begyndte interessen for maden at være stigende, maden blev endelig rigtig udforsket, pillet ved, hevet i småstykker puttet ind i munden, taget ud af munden og kastet med, ligesom man rigtig forestiller sig BLW, dog begyndte vi noget senere end alle andre, stadig væk fik han kun tingene ind i munden, dog kun for at spytte dem ud igen!

12 måneder gammel: Interessen var der, nu var der ingen tvivl, mad var det bedte, også snart det kom blev det kastet ind i munden, det blev sanset, men stadigvæk blev det pillet ud igen, men mad SKULLE han have, gerne før alle os andre, her blev spise tid absolut yndlingstid for Felix.

13 måneder gammel: Nu skete der noget! Maden kom ind i munden og blev nu gulpet rundt, det røg stadig ud, men vi nåede et punkt hvor der “fejlagtigt” blev indtaget krummer og småtterier, selvom det ikke var bevidst for ham, så røg der noget ned.. Det begyndte også at kunne ses på hans affføring nu nu fik fra ammeprutter til “rigtige børneprutter” (haha!)

14 måneder gammel: Og det er så her vi er nu. Felix kan nu finde ud af at få mad ind i munden, tygge og sluge det. Han er stadig meget tilbageholden og foretækker langt hen af vejen min mælk, men han spiser dagligt en lille portion youghurt, en halv rugbrød, og en god del af den aftensmad vi nu spiser. Det er skønt at opleve den udvikling og samtidig se hvordan han SLET IKKE er kræsen, ALT ryger ind med velbehag og han elsker spisetid, mere end noget andet.. Så snart jeg står og laver mad begynder han at råbe utålmodigt, indtil der bliver serveret, hahah!

Vi er SÅ klar til BLW <3

IMG_20160516_073819

BLW det er lige sagen!

Se ham lige!<3

20170104_144413

Jeg er slet ikke i tvivl om at vi har valgt den rigtige vej, jeg har mødt usikkerhed og været nervøs for om han nogensinde ville begynde at spise, men det kom, i hans tempo og jeg kan mærke at det har været positivt for ham, han elsker det fordi han ikke har oplevet noget pres! Det er skønt <3 Jeg elsker BLW <3

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    QogA svar på spørgsmål <3 | confessionsofapseudomom
    27. januar 2017 den 18:43

    […] ammer meget, Felix er begyndt at spise godt, at spise mere dagligdagskost, læs uddybende om det her, men han ammer stadig meget! En 6 – 7 gange i dagtimerne når vi ikke er i dagpleje, ellers […]

  • Skriv kommentar