Gravid ♡

Scanning igen – 1 eller 2? (6 uger og 3 dage)

Hvis ikke i læste om da der var 2, så læs HER. Jeg kom så til anden scanning torsdag d. 15. december, og jeg gik derind med en blanding af frygt og spænding, jeg var alligevel noget et punkt hvor det var spændende hvis der nu var 2, faktisk var jeg nået et punkt hvor jeg havde en lille bitte forhåbning om tvillinger, det kunne jo være sjovt at få ægte tvillinger ikke? bare kald mig sindssyg, for det var jeg vidst når jeg tænker tilbage, haha!

Hurtigt scannede hun mig, efter 60 sekunder (60 sekunder hvor jeg bogstaveligtalt holdte vejret!) kunne hun konkludere, DER VAR KUN EN! Den anden var gået til grunde, åbenbart helt normalt så tideligt i graviditeten, ligesom at mange graviditeter går til grunde inden man overhovedet opdager dem, så er det “faktisk meget normalt” med flere befrugtninger, hvor den ene simpelthen bliver opslugt af den anden, en af de farer der er ved så tidlige scanninger, de kan give unødig frygt (eller glæde!) og medføre sorg.

Jeg oplevede et snert af skuffelse, men da jeg endelig kunne tænke rationelt, så var det en kæmpe lettelse, at gå fra 2 til 4 ville bare være en alt for stor omvæltning, det var helt sikkert! <3

 

15591008_708569675990412_2898254569045932190_o

Men her var resultet, et stks lille baby på 8 mm med et blinkende hjerte. SÅ FIN. Jeg var lykkelig og selvom det var 3. gang, så var det stadig ligeså stort! Jeg havde haft utroligt svært ved at forholde mig til jeg var gravid eftersom jeg var gået 52  dage over tid før testen viste positiv (læs HER) så jeg var lykkelig.. Der var en levende lille baby inde i min mave <3


Til dig der gerne vil scannes tidlig og måske få ro på eller blot er nysgerrig:

Hvad kan man se på sådan en tidlig scanning? Jo du kan se en lille strreg som vidst på billedet, som ligger i åbningen, som er vokset sig størrer, også kan du se en rund ring inde i åbningen (den kan ikke ses på mit billede) men det er blommesækken, embryonets (som det så fint hedder inden det bliver et foster) madpakke, indtil moderkagen tager over, som den gør omkring 8. uge!
Derudover kan man se det lille hjerte blinke, det viser sig ved en blinkende effekt på skærmen, så smukt! Når man har set hjertet blinke, så falder risikoen for at miste fra 20% – 5%, det er SÅ STORT! De fleste graviditeter der går til grunde, der har nemlig aldrig været liv.

Hvornår kan man se hjerteblimk? 

Du kan se hjerteblink i teorien fra 5+5, det er præcis den dag hjertet begynder at slå. MEN book aldrig en tid 5+5, du kan aldrig vide om det er præcis så langt du er henne, da ægløsning ofte ligger senere eller før man lige går og tror.. Så for ikke at kom forgæves, så bestil en tid når du er 6+, så du ikke bliver skuffet <3

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar