At være mor <3 Ikke kategoriseret

Hvorfor skal jeg gøre ligesom dig?!

Det er sjovt eller faktisk kan det være yderst nedslidende og belastende som andre mødre har en tendens til at pådutte en, de valg de tog omkring deres børn. Vi kender næsten alle en, veninden, mor, svigermor eller en nær kollega som lige kommer med lidt for mange “gode” råd, råd som i virkeligheden lugter langt væk af kommandoer!

Jeg har tit undret mig over hvorfor det er sådan, hvorfor man har et behov for at andre skal agerer som man gjorde også selvom det nogen gange er 20 år siden man blev mor! Og den anden dag fik jeg mere eller mindre afklaring på mine tanker og det var faktisk yderst spændende, jeg fik en åbenbaring! Haha.

Som menneske så har man et behov for at de valg man tager de bliver valideret, og at de selvfølgelig bliver anerkendt som gode valg, og når vi snakker børn træffer vi jo kun de valg vi finder bedst, vi vil gøre det så godt som overhovedet muligt. Og det er jo ikke fordi der er nogen der bare stiller sig op og stemmer i “skide godt Egon!”, og derfor er den bedste validering af dine valg du kan få som mor, at andre træffer de samme valg, det betyder max anerkendelse for hvis andre er villige til at gøre det samme, så er det jo perfekt, så traf du de helt rigtige valg!

Og hvor er der bare noget om det, personligt er jeg ikke en der prøver at pådutte andre mine valg, men samtidig så kan jeg også mærke den her glæde, den her oplevelse af samhørighed, når jeg oplever andre som træffer de samme valg som mig! Pludselig så føler jeg mig ikke helt forkert på den, for der gør jeg sku tit med al den negative feedback jeg nogle gange møder, men lige præcis det, tror jeg faktisk sker for alle, altså negativ feedbaclk, man er bare ikke god nok og gør aldrig det rigtige når man er mor, sådan er det desværre bare!

Og derfor tænker jeg at de der slemme typer, dem der virkelig prøver at rive gode råd ned over hovedet på en, måske er det faktisk nogle der har mødt ekstra meget modgang, og derfor har opnået det her behov for maksimal anerkendelse! Og jeg tror sku det er vigtigt at huske på når man for 117. gang er ved at rive håret af sig selv, at der måske stikker noget dybere bag og man måske helt skal ændre tilgang. Give dem anerkendelse for deres valg uden nødvendigvis at træffe de samme, give et skulderklap med på vejen på baggrund af de gode råd, anerkend dem som gode råd i stedet for bare at feje dem væk også selvom det stikker i mod alle ens principper, fordi der i virkeligheden blot bliver efterspurgt en validering med størst ønske om anerkendelse..8 og et skulderklap, det koster ikke noget <3

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar