Amning Ikke kategoriseret

Om at amme min 2,5 årige i djurs sommerland!

Der bliver altid råbt højt og delt med de negative oplevelser omkring amning, og det skal der også, der skal fokus på en stor problematik, når vi snakker normalisering af amning generelt! Men det er som om vi tit og ofte glemmer de positive øjeblikke, for selvom det er en problematik som burde være ikke eksisterende og der skal fokus på, så synes jeg også at vi generelt er meget åbne og positive når det kommer til offentlig amning, der findes i hvert fald lande hvor offentlig amning er meget mere skamfuldt (USA host!) lad os sige det sådan!

Så i stedet for at sprede negativitet vil jeg nu dele et positivt input, så de kommende ammende mødre ikke behøver tro at det er helt forfærdeligt derude! 🙂

I dag var vi i djurs sommerland, min ældste dreng Zacharias som er 2 år og 8 måneder havde en fest! I år var han  endelig stor nok til at prøve alle tingene over 90 cm’s mærket, sidste år var han for lille også var hans bevidsthed jo eksploderet fuldstændig det sidste år, han var i den syvende himmel! Det var fedt, men da vi nåede lur tid blev det knap så fedt, han var helt oppe og køre og høj på indtryk alle steder fra, han kunne slet ikke finde ro, normalt plejer han sagtens at kunne finde ro i klapvognen til en lille lur, men her var det umuligt!

Han blev mere og mere træt og pylleret og jeg vidste at hvis han ikke bare fik 10 minutter, så ville resten af dagen gå i vasken! Så jeg tog beslutningen om at amme ham i søvn, jeg vidste at den ville give ham ro midt i al kaosset på nul komma fem. Desværre er jeg altid selv lidt tilbageholden, ikke fordi jeg frygter offentlig amning, men at jeg frygter offentlig amning af, hvad en stor del vil mene er, min store dreng! Jeg oplever dagligt folks fordomme om netop langtidsamning og det smitter lidt af når man er ude. Samtidig med at vi generelt aldrig ammer offentligt af den simple grund at han ikke efterspørger når vi er ude.. Alt i alt lettere grænseoverskridende for mig!

Men jeg gjorde det på en bænk, satte mig til at amme i det der føltes som Danmarks centrum, djurs sommerland var proppet og der gik mennesker forbi i et væk. Der gik 2 minutter så sov han (amen er det ikke fantastisk?!) og mens jeg sad der og kiggede ud på de forbigående mennesker, blev jeg kun mødt med smil! Der var endda en enkelt mor der stille sagde til hendes mand “ej prøv at se” for derefter næsten at kigge helt forelsket på os. I stedet for at føle mig presset eller stresset på baggrund af dømmende blikke eller kommentarer, følte jeg mig tilpas, jeg følte en ro jeg sjældent har oplevet når jeg ammer offentligt, til trods for jeg aldrig har ammet et sted med så mange mennesker! Det var en fantastisk oplevelse og Zacharias han fik en power nap og var klar på resten af dagen.

Så selvom man ofte hører det negative, så forekommer det positive også rigtig ofte, og et anerkendende smil når man sidder og ammer offentligt, kan være noget af det bedste! <3

 

The power of boobs 😉

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar