Baby-led weaning

BLW vs ske mad <3

Jeg er den heldige vinder af at have haft 2 børn som jeg har har brugt 2 forskellige metoder på. Zacharias fik skemad hvor jeg madede ham og Felix er BLW barn, det har været 2 vidt forskellige forløb og utroligt sjovt når man sætter dem op imod hinanden!

Zacharias fik skemad fra han var 5,5 måneder gammel! Det kørte bare og maden blev slugt i et væk, vi ammede stadig men oplevede af flere gange at Zacharias fik ondt og forstoppelse, da hans madindtag gik ret hurtigt. I flere perioder sagde han også helt nej tak til amningen om dagen og levede kun af normal mad. Da han blev 1 år kunne han snildt spise 3 rugbrødder, fortsat at jeg hjalp ham, han spiste med stor lyst det samme, det kendte “special mad”. Nu hvor han er 2 år og 8 måneder gammel er han yderst småtspisende, og det nogen vil kalde kræsen. Det begyndte for 1 år siden, hvor han pænt sorterede klumper fra i maden, alt der kom med en anden konsistens, kunne han ikke lide og det er fortsat lige siden, for kun at blive værre med alderen. Efter han er blevet bevidst om at der er alternativer, så nægter han pure at spise noget nyt og faktisk får han flere gange havregrød til aftensmad!

En skemads baby <3

Så er der Felix, Felix som vi kørte BLW med, som var utrolig langsom, der skete absolut intet, det var måneder hvor alle dunkede mig i hovedet og selv da vi nåede hans 1 års fødselsdag blev han faktisk stadig fuldammet (læs mere om det her) da han fyldte 13 måneder, der vendte det 180 grader, drengen var klar, alt blev kørt ned. Den dag i dag hvor han er 1 år og 7 måneder gammel, spiser han gerne 3 – 4 rugbrøder til middag, 2 portioner havregrød til morgenmad og han spiser ALT. Han får julelys i øjnene når jeg finder mad frem og spæner hen til hans stol, mad det er bare det bedste han ved!

En BLW baby <3

Jeg ved godt der er omkring 1 års forskel på drengene og alt kan ske! Men for mig er forskellen så markant, jeg oplever tydeligt hvordan Felix er langt mere madglad end Zacharias har været, hvordan at Felix har spist ting Zacharias aldrig nogensinde har rørt. Skal man sætte de 2 forløb op imod hinanden, så er det mest positive udfald helt klart Felix! Trods en hammer hård opstart med fuldamning i 13 måneder, så har jeg ikke fortrudt, det har givet ham så meget, og hold nu op det har lettet mig med 2 små børn.. Skulle jeg sidde og made dem begge, amen åh gud! Jeg kan i hvert fald mærke at kommende baby inde i maven 100% også bliver et BLW barn, så håber jeg blot på at h*n tager fra lidt før de 13 måneder, hvilket også er mere normalt end Felix og hans 13 måneders mærke, haha!

 

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar