At være mor <3

Gode råd til at studerer med små børn i hjemmet!

Jeg har tidligere skrevet om 7 gode grunde til at få børns mens man studerer H E R.

Ovenpå mine eksamener har jeg sidder og reflekteret over hvordan det overhovedet kunne lade sig gøre. Vi har været ramt af store sygdomsperioder, vi har været ramt af finger der skulle syes på igen og jeg har haft en graviditet der har gjort det svært at overskue, jeg ville aller helst bare sove. Men jeg klarede det og endda med nogle helt fine karakterer de lød sig på:

Mat C skriftlig – 12
Mat C mundtlig – 4
Naturfag C – 7
Fysik C – 10

Jeg er godt tilfreds og jeg er stolt. Men hvilke forholdsregler har jeg gjort mig? Hvordan har det overhovedet kunne lade sig gøre? Jeg har samlet nogle af de råd, som har gjort det det for mig var muligt, trods masser af uheld!

RUTINER! – Faste rutiner, den giver jo sig selv! Men jeg har haft særlig glæde af at gøre det så let som muligt. Smøre madpakke, ligge tøj frem til os alle 3 om aftenen, og sørge for at have overblik over sko og skoletaske. Samtidig har jeg sat MINDST en time af hver aften til at studerer, for at fastholde mig i det og ikke bare ligge mig til at sove.

DIALOG! – Vær’ i dialog med lærerne og evt. studievejleder, fortæl dem om “din tilstand”. Jeg har brugt meget tid på at fortælle om vores situation, fortælle hvis der er ting jeg ikke har kunne følge med i på grund af fravær, og sammen har vi lagt en plan så jeg kunne indhente det forsømte.

VÆR REALISTISK! – Bliver det hele for meget, vælter det ned med afleveringer og føler du presset er for stort, så vær’ realistisk, tag den med ro. Her havde jeg en mani med at presse mig selv i perioder med mange afleveringer, det affødte stress og frustration og jeg blev flere gange ked af det. Det hjalp da jeg stoppede med at presse mig selv og huske på at det er OKAY at aflevere noget en uge for sent, hvis tiden føles knap, og faktisk lærer man også mere, end hvis man stresser og kommer med en halvhjertet aflevering.

HAV BACKUP PLANER! – Hvis man har et netværk, er det altid godt med en backup plan. En mor der kan hente hvis der opstår sygdom, eller en veninde der bare lige kan tage over i måske en time eller 2, det tæller alt sammen på fraværet og læringsprocessen. Her har jeg haft en stor hjælp af min mor, især da Felix var ramt af skoldkopper!

ACCEPT! – Nu er jeg selv en stræber, der inden mine eksamener aldrig havde fået under 10. Men jeg tror en vigtig del af processen er at man accepterer man ikke kan det hele, at man gør sit bedste og husker på at det kan være presset med små børn, og i mit tilfælde en graviditet.

SLAP AF NÅR DU KAN! – Når der er mulighed, så tag en slapper, sov en lur, hvad end  du har brug for, energi kan være alfa omega for at lære noget! Jeg har haft stor glæde af at tage lurer hvis jeg havde tidligt fri, sove hvor muligheden har budt sig, simpelthen for at kunne holde mig oprejst, for skolen har taget rigtig hårdt på mig også fastholdte jeg stadig minimum 1 times studietid hver aften!

Jeg har ikke de gyldne svar, da vi alle er forskellige, men det her er helt klart det der har hjulpet mig igennem, sørget for at jeg har klaret den! <3

 

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar