At være mor <3

Skal børnene gå sammen eller hver for sig?<3

Jeg har tit hørt det, folk der ikke ved om det er en god idé at deres børn når vi snakker pseudotvillinger, skal gå på samme stue i vuggestuen/samme dagpleje? har de måske brug for tid fra hinanden? Eller er det dumt at skille dem ad?

Nu har jeg prøvet både vuggestue og dagpleje, dagpleje hvor de gik sammen og vuggestue nu, hvor de går på samme stue. Jeg har ikke prøvet hvor de gik hver for sig, men jeg har oplevet en verden til forskel!

I dagplejen gik de sammen og gik op ned af hinanden hver dag, der var 4 børn i dagplejen og de var konstant sammen. Dette førte i dagplejen til rigtig mange konflikter, de havde selvfølgelig også gode stunder, men fordi de var så tæt sammen, så måtte dagpleje moren bruge RIGTIG MEGET tid på at være over dem, holde øje og skille dem ad. Det gjorde også at når vi kom hjem var de mætter af hinanden, eventuel træthed kom tit til udtryk ved spark og slag.

I vuggestuen har det været noget HELT ANDET, de er 14 børn på stuen og pædagogerne fortæller om hvordan de faktisk aldrig leger sammen, de har hver deres legekammerater der er jævnaldrende. Samtidig er de rigtig gode til at “skille dem ad” lave forskellige aktiviteter svarende til hver deres alder, noget jeg synes er så skønt! At der bliver taget højde for de er søskende og ikke tvillinger.. Samtidig har det at Zacharias har været der, gjort det nemmere for Felix at tackle alle de mange børn og indtryk, når han er blevet ked af det, har Zacharias tilstedeværelse gjort ham tryg, og han er blevet glad igen.

Det er aldrig til at spå om med børn, for intet barn er ens! Men her er det tydeligt, at dagpleje faktisk ikke var så godt for dem sammen, de fik nok af hinanden, nok af den tætte kontakt HELE TIDEN, men at vuggestue, der har det været et kæmpe plus at de gik sammen, i hvert fald for Felix! <3

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar