Ikke kategoriseret

Om at takke nej til igangsættelse! <3

Vi venter alle spændt herhjemme, hvornår bliver det? Det kan jo være nu, om 2 timer, i morgen.. Ja, det er så uvirkeligt at jeg er midt i det, for første gang nogensinde panikker jeg LIDT over ikke at have kontrol, men det er nu aller mest på grund af drengene, for ellers så synes jeg det uvisse er spændende, fantastisk og virkelig det der gør det hele unikt at kroppen og ikke sindet har styringen <3

Men hvad så? For mandag er jeg en uge over tid, onsdag vil jeg være 41+3 hvor man typisk bliver indkaldt til igangsættelses samtale og fredag er dagen 41+5 hvor man typisk bliver sat i gang, hvis der ikke er sket noget. Hvad hvis jeg ender der?

Det er sådan med igangsættelse at det kun er et tilbud, det glemmer mange! Jeg er tidligere blevet sat i gang da jeg fødte Zacharias (læs her) og selvom fødslen i sig selv var fin, så var hele igangsættelses forløbet helt af helveds til og noget jeg ikke ønsker at udsætte min krop for igen!

Så jeg er helt fast besluttet på at jeg takker nej til igangsættelse, jeg tror på at det er bedst at lade naturen gå sin gang, chancen for akut kejsersnit er eksempelvis fordoblet hvis man bliver sat i gang og rigtig mange andre eksempler på dårlige følger af igangsættelse..

Så vil der stensikkert sidde nogen og ryste på hovedet og tænke: “ved hun overhovedet hvorfor man bliver sat i gang, der er jo risiko for at barnet dør og det er derfor de gør det!”.. og JA! Der er en forhøjet risiko for at moderkage funktionen stopper.. Men når man takker nej, så får man tilbudt tjek og scanninger hver 2. dag lige til man føder, netop for at holde øje med sådanne risikofaktorer.. og bliver der det mindste, så takker jeg selvfølgelig ja uden at blinke, så dum er jeg ikke..

Men jeg ved også at grunden til man gør det sådan er på grund af besparelser på fødegangene, mangel på ressourcer.. Det optimale ville ALTID være at følge kvinderne tæt og lade dem føde når kroppen selv vil, men ressourcerne er små og selvom en igangsættelse kræver en del ressourcer, så er den stadig kontrolleret og man sparer meget ved at kunne sende kvinderne hjem med pillerne samtidig med at man ved at barnet skal være ude efter x antal tid. Omvendt kræver det andet tid i scanninger, kurver samtidig med det er uvist hvor længe der går, måske 14 dage, også er der jo risikoen for at moderkagen pludselig bliver dårlig og de alligevel skal sættes i gang, så er det jo langt mindre ressource krævende med en fastsat dato helt fra start af. Desværre glemmer mange at det blot er et tilbud og mange tror faktisk det er et krav, gudskelov for man har valget over egen krop <3

Jeg tror på min krop nok skal klare det, den er hammer sej og har gjort det 2 gange før og skal nok klare det igen, at den sidste tid måske er lidt hård bider jeg i mig, i can do it! Men ligegyldigt hvad så drømmer jeg altså ikke om at gå 3 uger over tid, haha! <3

40+5

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar