Ikke kategoriseret

Fødselslæger vil “stoppe hjemmefødsler”.

Okay nyeste indput, nu er hjemmefødsler pludselig blevet en dårlig deal! (Læs artiklen her) Man skal jo lytte til fagfolkene, de ved hvad de snakker om ikke?!

How about no.. Nogle gange så skal man sku ikke stole blindt på hvad man læser, og nej.. af netop selv samme årsag kan jeg ikke forvente at nogen som helst tror eller lytter på mine ord, men måske kan jeg være med til at sætte det i perspektiv, måske ikke. Jeg ved i hvert fald hvad min overbevisning er!

Det første der skinner mig i øjnene er et meget uholdbart argument om overflytning og, overskriftens navn, der nævnes ingen steder hvor mange procent der undgår overflytning og det hele understreges som noger negativt, som om der er tale om akut overflytning, i form af komplikationer og derved at der bliver brugt unødige ressourcer. Der glemmes bare at blive nævnt fra fødselslægernes side (tak til forældre og fødsel) at en stor del af de her overflytninger foregår stille og roligt, da jordemoderen både har tid og overskud til at opveje et hvert tænkeligt scenarie og derfor forebyggende kan overflytte til fødegangen, eller så er der tale om komplikationer efterfølgende, bristninger mv som også i de fleste tilfælde foregår problemfrit. Ligegyldig hvad så mangler der reel fakta og viden om blandt andet hvad overflytninger reelt indebærer!

Derudover så skinner det mig i øjnene at der er tale om fødselslæger og ikke jordmødre, altså en faggruppe der slet ikke er tilknyttet hjemmefødsels ordningen. Man kunne omvendt være tilbøjelig til at tænke om der er en faggruppe der er bange for de bliver overflødige i takt med et stigende antal hjemmefødsler, for jo flere hjemmefødseler, jo færre indgreb og komplikationer til de kære fødselslæger, sådan helt sort/hvidt.

Måske er det naivt at stille sådan op, og måske er det i virkeligheden en skjult dagsorden for at spare penge, det er jo meget med sådan en hel jordemoder pr. hjemmefødsel, det kræver jo mange ressourcer, også alligevel.. For det er ikke ret lang tid siden jeg læste at hjemmfødsler er billigere og faktisk mindre ressourcekrævende fordi hjemmefødsler føre til færre indgreb (dette forekommer kun ved overflytninger), derved færre medikamenter som koster penge og eksempelvis ved epidural blokade der snakker vi færre ressourcer for der skal en fødselslæge til, og hov.. der var de igen de kære fødselslæger..

Ligegyldigt hvad, stof til eftertanke, jeg siger bullshit, skulle jeg tro på det, så skulle det være jordmødrene, dem som reelt er i det der skulle udtale sig..

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar