Ikke kategoriseret

Om at have sin moderkage opbevaret i køleskabet!

Ja som min mor sagde, så er der gået helt hippi mor i mig her ovenpå min 3. fødsel, både på grund af min hjemmefødsel hvor vi var flere tilskuere og alle samlet i en rundkreds i min seng, men også fordi jeg efter fødslen havde valgt at beholde min moderkage. Faktisk havde jeg den liggende i køleskabet i 3 dage, i en plastikpose.

Men hvad filan skulle jeg med den? Grave den ned? Spise den?

Dog ikke, men jeg skulle bruge den til at lave et moderkage aftryk, noget som jeg faldt over på nettet og en idé som jeg forelskede mig helt vildt i! Et moderkage aftryk er et aftryk taget af moderkagen med maling og det kommer til udtryk ved det her meget symbolske træ, som man har set at moderkagen ligner (hvis man nogensinde har set en moderkage) det er simpelt så flot!

Et eksempel på det er her.

 

Men desværre blev mit resultat slet ikke så flot, det kom sig af at min moderkage blev hevet meget under fødslen og den struktur der ligesom illustrerer det her træ, var gået en del i stykker, æv! Men derfor skal i stadig se resultatet og høre lidt om hvordan jeg gjorde, jeg synes stadig ideen er fantastisk!

Som sagt så opbevarede jeg moderkagen i en pose i køleskabet, det hverken lugtede eller andre trælse gener, man lod kun mærke til den var der, fordi man vidste det! 🙂 Den blev kun opbevaret så længe fordi jeg skulle have skulle have armene fri, til at klare det.

På dag 3 fandt jeg så alle de nødvendige ting frem. Jeg havde investeret i et lærred og i akryl maling til formålet. Også et par gummihandsker :p

Og ja, i posen ligger min moderkage

 

Jeg pakkede så moderkagen ud og vendte den på den side hvor navlesnoren sad fast på, som også er den side der symbolsk ligner et træ. Her puttede jeg maling på, grønt på moderkagen og brunt på navlesnoren, for at den kunne illustrerer en stamme.

Jeg sørede for at det kun var et meget tyndt lag maling, det er nemlig vigtigt for at det ikke klumper og “splatter ud”, også vendte jeg den ellers rundt og duppede den på lærredet, og kom så til slut frem til det her resultat

Slet ikke ligeså smukt som første billede, MEN jeg synes til gengæld man sagtens kan se symbolikken i at det er et træ <3 jeg er nogenlunde tilfreds!

OBS. Den grønne baggrund er meningen og billedet er endnu ikke færdigt 🙂

Mange spørg i forhold til om jeg ikke var lige ved at kaste op mens jeg gjorde det, og ærligt, jeg frygtede det HELT VILDT, fordi jeg er mega sart med blod og andtre finurligheder. Men jeg var slet ikke ramt, ikke en eneste gang var jeg ved at kaste op, som jeg ellers troede jeg ville, det var bare ligesom at tilberede kød, bare med maling, ha ha! <3

Og den endte altså i skraldespanden efterfølgende 😉

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar