Ikke kategoriseret

“Hvorfor går dit barn ikke selv?!”

Okay, ofte så rækker mine pædagogiske evner langt! Jeg er rummelig og forstår godt at mange undres ved nogle af de valg jeg tager, fordi jeg på nogen områder er lidt atypisk, i følge andre. Og jeg ved også at nysgerrighed er okay, det er okay at spørge, for hvordan lærer man ellers om grunden bag, grunden til at jeg gør som jeg nu gør..

MEN når vi nu når til den her sætning “Hvorfor går dine børn ikke selv?”, som ofte kommer i et ret bebrejdende toneleje eller efterfulgt af perfekte historier og personens perfekte barn som sagtens kan gå selv, inde på de sociale medier, så rækker mine pædagogiske evner ikke længere, for jeg hører den næsten every fucking day! Og det gør jeg fordi jeg ofte deler glade billeder ligesom det her:

Et billede der illustrerer vores tur på vej op i dagplejen hvor vi hygger og alle er glade.. Men hvorfor filan går Zacharias på snart 3 ikke selv?! Han har sku da ben at gå på, ikke?! Og Felix han bliver jo snart 2?!

Også når vi her til, hvor jeg ender med at må forsvare min måde at gøre tingene på og det er så hammer trættende, at det er nødvendigt. Men here we goes!

Fordi Felix og Zacharias ikke går til og fra vuggestuen selv, betyder ikke at de aldrig går selv! Faktisk er de hammer dygtige til at gå selv, men i de spæde morgen timer og ovenpå en laaaaang dag i institution, der er de mega trætte og træthed kommer til udtryk ved ballade! Vi gider ikke gå, eller vi går den modsatte vej og løber væk. Var der kun en at holde styr på, så fair nok, MEN der er 2 rødder til at gejle hinanden op, det mega kritisk.. Så sidder der nok igen de der kloge typer og vil sige at det handler om at stå fast, være konsekvent og rent faktisk opdrage mine børn! Og til det kan jeg kun grine, for børn er ikke en hund der kan opdrages til at gøre bestemte ting, alle børn er deres egne og har vidt forskellige personligheder og sjovt nok, så er mine drenge nogle rødder når det kommer til de her situationer, samtidig med at vejen derop er langs en stor og meget trafikeret vej og jeg er kun mig, med 3 små børn!

Jeg vælger mine kampe med omhu, jeg forlanger ikke mine børn skal gå til og fra institution, både fordi det er nemmest og mest smertefrit for alle parter, men også af ren og skær sikkerhed! Tilgengæld så vælger jeg at kæmpe med tandbørstningen, som er noget man ikke bare kan droppe, jeg kæmper når de ikke vil have tøj på, fordi vi jo ikke kan rende nøgne rundt and so fucking on, med 3 børn er der ufatteligt mange kampe der skal kæmpes. Jeg er kun et menneske og selvom folk indikerer det med deres bebrejdende tone, så gør jeg ikke mine børn en bjørnetjeneste, for de kan godt gå selv uden slinger i valsen bare ikke til og fra vuggestuen! Og helt ærligt om jeg så ville køre/bære mine børn til de blev 25, så var det i sidste ende mit valg, hvorfor er det så hammer vigtigt at allr børn skal være små kopier? at fordi Alba på 2 sagtens selv kan gå, så burde mine drenge også kunne?!

Det mest ironiske her er at man aldrig stiller sig op og spørger de forældre som kører deres børn i institution, trods det ligger i gå afstand, ingen kigger over kanten på deres briller og siger ligeså bebrejdende: “Hvorfor går dine børn ikke selv?”, fordi de er så privilegeret at have bil og kørekort, men i det store billede hvad fanden er forskellen så? Jeg fragter mine drenge i en barnevogn, dem i en bil, men fordi jeg er sådan en “social taber”som hverken har bil eller kørekort, så skal jeg klandres for mine valg?!

Amen jer bliver så træt, det gør jeg bare, men lad os komme til enighed om en ting, der er en grund til alting.. ingen forældre gør noget uovervejet, så når man kører sine børn i bil i institution er det måske fordi der er en tidsramme der skal overholdes, og når man vælger at køre ens børn i barnevogn, så kan det være på grund af sikkerhed, eller forhelvede bare fordi det er det der fungerer! Der altid en grund, ingen børn er ens og vi skal ikke alle gøre det ens, gud ske tak og lov for det da!

Og spørg mig så en gang til om de ikke skal gå selv, i dare you 😀 <3

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar