Sandheden !

Om alle de der mødre der gør det helt forkert!!

En tendens man bare ikke kan undgå at støde ind i når man bliver mor, er at ALLE pludselig har en mening om hvad man gør, og det er ikke kun allierede folk der selv har børn, det er også folk det ikke har børn, ældre kvinder som måske har fravalgt det, ikke kan få børn eller unge teenagere som slet ikke er der i livet endnu. Pludselig bliver de her typer pludselig super forældre, ved det hele, og det vigtigste de har en mening, en mening de ikke ligger skjul på!

Jeg oplevede det så sent som for et par dage siden, en diskussion med en tidligere veninde blussede op, det endte med at hun kaldte mine børn for uopdragne, og indikerede at jeg var en mor der absolut ikke var kompetent, herunder blev nævnt langtidsamning som gældende faktorer. Og pigen er ikke i nærheden af at skulle have børn eller har haft børn tæt inde på livet, så hvad ved hun om noget som helst? Ingenting. Simpelt. Okay okay, nu smurte hun nok masser på i “vrede”, men jeg tænker pointen er der.

Det værste er nu ikke en gang at de her typer de tror de ved bedre, ligesom med andre mødre, det værste er sku ikke, at de ikke er enige i måden man gør tingene på, for ingen vil jo nogensinde gøre det ens, vi er alle unikke! Nej… det værste er nemlig måden alle mennesker allierede som uerfarne har et behov for at stille sig op og råbe det op i vores åbne ansigt, fortælle os HVOR GALT vi gøt det.

Undskyld mig, men hvad fanden er der blevet af normal pli og høflighed? Fordi at du synes at naboen er tyk, så går du jo heller ikke hen og siger det til hende, af ren og skær høflighed. Det er bare normen, vi sårer ikke vores medmennesker bevidst, basta bum! Men af en eller anden grund, så er det bare ikke det samme når det gælder børn, og det er til trods for at børn reelt er det værste du kan kommenterer på, jeg vil sku hellere kaldes tyk og doven, end jeg vil høre hvordan jeg håndterer MINE børn forkert, og hvordan MINE valg om MINE børn er helt forkerte, det tror jeg alle mødre kan relaterer til!

Og her snakker vi altså ikke hjælp eller gode råd, nej.. her snakker vi kommentarer som: “han er sku da alt for stor til at blive ammet”, “jeg ville aldrig amme et så stort barn!” Eller omvendt “ammer du ikke?!”.. og kommenterer man så på det ja så hedder modsvaret blot: “jeg har ret til at sige min mening!”, ja.. det godt du! Vi har ytringsfrihed men ikke ytringspligt, og igen? Så prøv du at fortæl din gode veninde der bakker dig op at hun ikke er pæn i hendes tøj, du siger jo bare din mening, ikke?!

Det er så skørt, det er som om ligeså meget “respekt” vi har for hinanden med at være høflig og ikke være for grove. ja, ligeså lidt har vi når det gælder moderrollen, vi mødre er bare allemandseje, vi bliver konstant taget op i debatter i samfundet, ekstremt heftige debatter fordi vi alle er så fucking forskellige. Vi er alle vokset op i forskellige miljøer, som påvirker vores valg i den ene eller anden retning, vi har alle en idé om hvordan tingene skal gøres, nogle bliver realiseret andre gør ikke, men en ting er fælles ingen af os gør det ens, INGEN!

Hvad med at vi alle bare stoppede den her og blev enige om at vi ALDRIG bliver enige, og i stedet kom frem til det vigtigste, enten støtter vi hinanden i vores valg, eller også blander vi os udenom, såre simpelt. For det at blive mor er hammer hårdt arbejde, og vi fortjener ikke det konstante pres der er på os. Nej vi burde blive hyldet for vores indsats, ligegyldigt hvilke valg vi tager, for vi er, hver og en med til at udforme helt unikke samfundsborgere, og det er vi netop fordi vi IKKE gør det ens!

Såe… næste gang du tænker på at ytre din mening, så gør os lige den tjeneste at lad vær’ tak! <3

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar