Amning

Jeg har ødelagt min baby!

Skrig, vil ammes, vil ikke ammes, vil vugges, vil ikke vugges, skrig, vil ammes, gylper over det hele, skrig, gylp, frustration, kan ikke få fat i brystet men vil så gerne ammes, skrig, vil vugges, vil absolut ingenting, SKRIG!

Kan du måske genkende det fra de spæde aftentimer? Man sidder med følelsen af at have ødelagt sin baby, man kan ikke trøste, ingenting dur, man føler sig fucking inkompetent fordi man ikke kan læse den her baby, hvad er der galt?! Mange ville begynde at spekulerer og de her spekulationer omhandler ofte mængden af mælk, er der mon nok, for det her er sku’ da ikke normalt! Der må være noget galt!

Hver eneste aften er det sådan her ved os, hver aften lige omkring kl 18, sætter Zilas i et skrig, intet dur, han vælter rundt, gylper udover mig og intet jeg gør eller tilbyder er godt nok! Det er pisse frustrerende, især fordi det lapper over drengenes putning. Forsatan jeg er velsignet med drenge som bare kan sove fra baby gråd, og som har lært pænt at ligge sig til at sove når Zilas er ked af det, ellers ville der være KAOS!

Og lad mig fortælle jer at det er HELT NORMALT! Fænomenet hedder fussy evenings og er ofte kombineret med klynge amninger, barnet tanker simpelthen op til natten ved at amme af mange omgange, rigtige mange! Fussy evenings kan komme af rigtig mange ting, men er ofte noget der går væk ved 3 – 4 månederes alderen, der er lys forude!

Men selvom det er normalt er det stadig mega frustrerende, og selvom det er mit 3. barn indenfor kort tid, så havde jeg lykkelig glemt de her tidspunkter! Jeg oplevede også at komme ud i spekulationer de første gange Zilas startede, hvad er det lige der sker?! Hvor er min glade tilfredse baby henne?! Indtil jeg kom i tanke om hvad det var der foregik.. Puha, men heldigvis så vidste jeg at det er normalt, det er ikke alle der ved det, men det er det, tro mig og det bliver bedre! Du er ikke alene om at sidde og føle dig total inkompetent, overhovedet ikke..!

Er du god til engelsk kan du læse mere om fussy evenings og cluster feeding HER!

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar