Ikke kategoriseret

Essensen af at have barnet på 2 mands hånd <3

I går var det Felix’s fødselsdag, og det var en skøn dag! I dagens anledning valgte jeg at holde ham hjemme fra vuggestuen og have en hygge dag, bare os (og Zilas). Dagen var skøn, vi var i randers regnskov, puttede tæt til middagslur, så film og det var bare stille og roligt, ligesom Felix godt kan lide det.

For altså, drengene er fantastiske for hinanden, Zacharias og Felix elsker hinanden også selvom de nogen gange slår, de er jo søskende som man nu er i den alder. Men de er samtidige også som nat og dag, Zacharias er nu en dreng med fuld fart over feltet, han sidder sjældent stille og skal helst aktiveres hele tiden, ellers bliver han rastløs og kan finde på at kaste rundt med ting. Felix er stik modsat, han er en dreng der elsker at sidde og fordybe sig i en ting, han elsker at tulle rundt stille og roligt og sidde med mig i sofaen, han er meget mere rolig, derudover er han også meget usikker og derfor kan Zacharias frembrusende væsen godt gøre at han nogen gange holder sig i baggrunden.

Derfor var en dag som i går utrolig vigtig! Som sagt så tilbragte vi en del af dagen i regnskoven, her fik Felix lov til selv at gå rundt helt selv, normalt er han i klapvogn eller bæresele, da Zacharias så går ved siden af, jeg tør ikke at lade begge drenge gå alene når jeg er alene afsted, simpelthen fordi de kan finde på at løbe hver sin retning.
Men her gik han så rundt, i bedste vis og studerede dyrene. Vi tog det i hans tempo, og han NØD DET, det var så tydeligt, ikke et eneste tidspunkt var han sur eller utilfreds. Det var så fantastisk at se, og ikke nok med det, så nød jeg det også, følelsen af kun at have ansvar for en krudtugle og kunne være der 100%, den er altså fantastisk!

Da dagen var over, sad jeg bare tilbage med et smil, det var en af de bedste dage længe. Både fordi han havde nydt det og jeg også havde, ikke fordi Zacharias manglede, overhovedet ikke! Men det var rart at se Felix i sit es for en gangs skyld, ikke at være sat i baggrunden af Zacharias vilde sind, at være sig selv.

Og derfor har jeg også erkendt at det er super vigtigt at få drengene på tomandshånd, for alles skyld! Det giver mig “et pusterum” ment som at jeg ikke konstant behøver løbe 180 km/t. Det giver dem mere positiv fokus og vigtigst at alt så lærer jeg som mor dem at kende som individuelle væsner, for det er så tydeligt at når de er sammen, så er de helt anderledes, de fungerer som en enhed og agerer anderledes end når de bare er dem selv, ikke at det er skidt, overhovedet ikke, men jeg er helt sikker på at det er hammer vigtigt at se dem hver for sig, også når de er søskende og ikke tvillinger. For det kan nemlig være svært at skelne, når der er tale om pseudotvillinger, man glemmer at se på dem individuelt.

Fremadrettet vil jeg i hvert fald gøre mere for at have drengene lidt hver for sig. Og vi behøver ikke snakke dagsrejser, men det kan jo f.eks. være at mig og Søren deler os op, eller at jeg holder en hjemme fra vuggestue/børnehave og vi hygger. Jeg er i hvert fald blevet en erfaring rigere og sådan er det jo at være mor, man lærer noget nyt hver dag <3

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar