Ikke kategoriseret

En kur alle kan være med på!

Som i ved her på bloggen, så har jeg på 6 uger formået at tabe mig 11 kilo. Jeg er blevet kontaktet af mange, og har derfor valgt at fortælle lidt om hvad jeg har gjort, og hvorfor min kur bestemt ikke er omkostningsfuld, som man tit forestiller sig det er! Vi har egentlig rigelig men penge her hjemme til alle mulige fancy kure, men samtidig så synes jeg også det er hårdt at være på kur, og en ekstra motivation er her, simpelthen at man også får luft i budgettet, så er der også råd til nyt tøj, som kan være en kæmpe motivations faktor, det er det i hvert fald for mig! 🙂

Min dag har typisk set ud således:

Morgenmad: 1 cultura drikke yoghurt.

Formiddags snack: 1 stk frugt eller grønsagsstænger.

Middagsmad: Grøn salat iklusiv 1 rugbrød med fiskepålæg.

Eftermiddags snack: 1 stk frugt eller grønsagsstænger.

Aftensmad: Varme grønsager, typisk fra frost (for nemhedens skyld) samt et stykke kød af valgfri slags og en LILLE håndfuld kulhydrater, ris, kartofler eller pasta.

Aftensnack: Frugt eller grønsagsstænger.

Det er den overordnede model, den giver plads til fri fantasi, eksempelvis så har jeg gjort rigtig meget med at varierer i kødet om aftenen, simpelthen for at gøre det lidt spændende, jeg har spist alt fra laks til skinkesnitsler, jeg har ikke haft nogen begrænsninger på hvad for noget kød jeg måtte spise, så længe det bare svarede til 1 stk.,  så kunne selv kylletter til børnene, også gå an.

Og vil man spare ekstra i budgettet, og samtidig opleve en større variation, hvis nu fantasien begrænser, så kan man bruge bloggen madforfattigrøve når det gælder aftensmåltiderne, der har jeg selv fundet masser af inspiration, og samtidig indbyder madplanerne, nemlig heller ikke til større portioner. Også kan man altid supplerer op med grønsager! Herhjemme har vi i hvert fald haft STOR glæde af den, og så får børnene også spændende og familievenligt mad!

MEN man tænker altid at grønsager som udgangspunkt er dyrt, og derfor har jeg prøvet at lave et hurtigt overslag, med en ugeplan, simpelthen for at vise at det ikke koster kassen. Jeg har taget udgangspunkt i at vi er 2 voksne og 2 børn (dog er børnene primært medregnet i aftensmadsdelen, derfor mangler der eks lidt varrierende pålæg, snacks til dem mv.), jeg beskriver kun de forskellige aftensmad retter og uddyber så indkøbene i forhold til at der er morgenmad, frokost og snacks inkluderet, derfor vil en eller flere indkøb også fremgå flere gange.

Mandag: Kyllingebryst med ovnbagte rodfrugter og ris.

Tirsdag: Wok med kylling og ris.

Onsdag: Frikadeller med ovnbagte tomater og bønner i hvidløgs olie.

Torsdag: Karbonader med kartofler og salat.

Fredag: Måltidssalat med tun og æg.

Lørdag: Ovnbagte rodfrugter med laks og kartofler.

Søndag: Pastasalat med kylling og bønner.

 

Indkøbslisten vil derfor se således ud:

Morgenmad:

14 x drikkeyoghurter = 210 kr. (Obs. bemærk at det er en luksus vi tillader os at have, det kan erstattes af eks. 5 x 1 liter yoghurt til 70 kr.)

Snacks: 

7 bananer = 14 kr.

7 æbler = 14 kr.

2 agurker = 10 kr.

1 pose gulerødder = 10 kr.

Middagsmad:

1 pk. makral i tomat (4 dåser 1/2 til 1 rugbrød) = 25 kr.

2 pakker torskerogn = 30 kr.

Rugbrød = 10 kr,

2 x salat mix = 30 kr,

3 agurker = 15 kr.

1 pk tomater = 12 kr.

1 pose peberfrugt mix = 14 kr.

Aftensmad:

1 stor pk kyllingebrystfilet med 6 stks = 89 kr.

1 pk laks = 35 kr.

1 pk svinefars = 20 kr.

2 dåser tun = 20 kr.

1 pk æg = 20 kr.

1 pose frosne rodfrugter = 24 kr.

1 pose frost bønner = 11 kr.

1 pose wokblanding = 11 kr.

1 pose pasta = 5 kr,

1 pose ris = 10 kr.

1 pose kartofler = 10 kr.

1 pose løg = 8 kr.

1 pk tomater = 12 kr,

1 pose salat mix = 15 kr,

1 bøtte majs = 4 kr.

1 Agurk = 5 kr.

1 pose peberfrugte mix = 14 kr.

OBS. der mangler få ting, såsom salt, peber og mel, enkelte basisvarer har jeg ikke medregnet i budgettet.  Og bemærk at priserne er vejledende!

 

Her er altså tale om en hel uges mad, en hel uges sundhed for 4 mennesker, til 677 kr. og for det ikke skal være løgn, så kan der lettes 140 kr. fra morgenmads budgettet, sådan så det hedder 537 kr. Det kan nærmest ikke gøres billigere hvis du spørger mig, nu er der ingen undskyldning for at smide de ekstra jule kilo i det nye år! 😀

Som nævnt kan man også vælge at tage udgangspunkt i madforfattigrøves madplan, som i den her uge har et budget på 268,31 kr. hvilket gør at ugen ville koste 662,31, stadig med mulighed for en besparelse på 140 kr, det bliver bare ikke billigere!

Ligegyldigt hvad kan jeg love for at det virker, jeg har skrevet lidt om forløbet på siden om vægttab, hvor i også løbene vil kunne følge min fremgang fremadrettet (læs med her)! 

 

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar