Ikke kategoriseret

Børne- unge ydelse og hykleri!

“Mage til brok”, “man får vel ikke børn for pengenes skyld” & “man skal kunne forsørge sine egne børn”, det er nogle af de gloser der går igen i debatten om nedskæringer af børne- unge ydelsen.

Regeringen vil som en del af 2025-planen fjerne Børne- unge ydelsen fra det 4. barn og gøre så man kun får 75% i støtte til det 3. barn, rygterne sviger lige nu om at det træder i kraft pr 1/1.

Langt størstedelen mener at det er helt okay, det er bare top iorden, for man får vel ikke børn for tilskuddenes skyld? Og nej det gør man bestemt ikke, og hvis man gør, så er det ikke IQ’en der trykker, for det er dæme en underskudsforretning.

Det der gør at jeg ser rødt, er at man for det første tillader sig igen at kende alt til alle andres situation, ET HVERT menneske kan blive syg og pludselig befinde sig i en økonomisk presset situation, hvor det reelt er børne- unge ydelsen der gør man måske kan klarer sig igennem månederne. Ens økonomiske situation kan vælte fra den ene dag til den anden, og derfor er det så grumt at konkluderer hvordan andres situation er, du er der ikke, forhelvede!

DERUDOVER sidder der den her række personer primært mødre, som har så travlt med at pege fingre, og fortælle hvordan andres økonomi ikke skal være afhængige af de her penge, mens de inddirekte fortæller hvordan de har mere end råd til at forsørge deres egne børn, uden børne- unge ydelsen, og gladeligt skovler ind. De tager imod penge de ikke har brug for, og det er trods at det nemt kan frameldes, ingen tvinger folk til at modtage pengene, ingen!

Hvad filan er det for noget hykleri? Der sidder nogle mennesker i samfundet der er max presset, og som reelt har behov for de her penge, og hvis bare halvdelen af alle de her frelste familier der har en FANTASTISK økonomi frasagde sig de her ekstra ydelser, jamen så var der jo ekstra til de trængte familier.

Det kunne hurtigt tolkes til at være en moralprædiken om at vi skal frasige os børnepengene, men nej. Jeg modtager dem selv som en bonus, men til gengæld er det en opsang om at man ikke skal sidde og pege fingre når man i teorien ikke er et hak bedre selv. Ja der er muligvis noget skævt med den her børne- unge ydelse og fordelingen, men det ændre ikke det faktum at det er de svage familier der bliver ramt, og der er de eneste tabere børnene, og jeg håber virkelig ikke at der er nogen der jubler over at fattige børn, bliver endnu fattigere, men nogen gange kan man sku godt blive i tvivl, øv!

Relaterede indlæg

11 Kommentarer

 • Svar
  Hanne
  30. december 2017 den 23:37

  Luna, hvor skal man henvende sig for at bede om IKKE at få disse børneydelser indbetalt på sin konto ?

 • Svar
  Claus
  31. december 2017 den 1:08

  Øhm… Hvor(?!) Kan man afmelde børne og ungeydelsen ??? 😅😂

  • confessionsofapseudomom
   Svar
   confessionsofapseudomom
   31. december 2017 den 7:45

   Øhm. Det kan du ved at kontakte udbetaling DK telefonisk, så får du tilsendt en formular som skal udfyldes 🙂

 • Svar
  H
  31. december 2017 den 12:59

  Jeg har aldrig hørt at man kan framelde sig B og u ydelsen. Er det noget du ved eller noget du gætter dig til, Luna ?

  • confessionsofapseudomom
   Svar
   confessionsofapseudomom
   31. december 2017 den 13:41

   Hej H
   Det et sørme noget jeg ved, eftersom jeg kender flere der har valgt det fra, derudover er det vidst logik at staten IKKE tvinger en til at modtage penge, hvis man ikke vil. 🙂

 • Svar
  Hanne
  31. december 2017 den 17:04

  Jeg husker at bla Janni Spies og Lars Larsen deltog i en debat, hvor de sagde at de var tvunget til at modtage B og u ydelse. Men det er åbenbart lavet om siden hen.
  Jeg var bare ikke klar over at det var lavet om, og jeg beklager at jeg ikke var opdateret mht dette.
  Godt nytår.

 • Svar
  H
  31. december 2017 den 17:07

  Luna er du død at linke til borger dk hvor det står ?

  • confessionsofapseudomom
   Svar
   confessionsofapseudomom
   31. december 2017 den 18:37

   Jeg tænker om du er sød at læse hvad jeg skriver, der skal tages telefonisk kontakt, det står ingen steder på borger.dk da det ikke er en selvbetjeningsløsning, jeg kender flere der har frameldt dem.

 • Svar
  Hanne
  1. januar 2018 den 20:58

  Det glæder jeg mig til at undersøge i den kommende uge.

 • Svar
  Hanne
  1. januar 2018 den 20:59

  Hvad hedder formularen, jeg skal bede om ?
  Og hvilken afdeling hører det under, når jeg ringer til UD DK ?

 • Skriv kommentar