Ikke kategoriseret

Slut med samsovning!

Dem der kender mig ved at samsovning har stor betydning herhjemme, så stor at Søren sover på sofaen og at vi har fået bygget en kæmpe seng til formålet. Det er noget vi altid har gjort og noget som har fungeret, trods 3 små børn, indtil nu..

For kort tid siden sluttede en æra, Zacharias begyndte at cutte luren i børnehaven, og det har betydet en kæmpe omvæltning på søvnfronten. Normalt er Felix og Zacharias oppe kl 5 hver morgen, de er mega a-børn og sover derfor også tidligt, omkring 18.30. MEN efter han cuttede luren skulle han jo gerne sove lidt længere i den anden ende, det sker bare ikke, han vågner af Felix der rumsterer og typisk har klokken været 4 om morgenen. Det har betydet en dreng, der er bund ulykkelig hele dagen, alt for træt.

Derfor besluttede jeg mig for at nu skulle vi prøve at lade Zacharias sove på sit eget værelse, der er ingen tvang, vi giver det en chance, fungerer det ikke, så er det sådan det er, han skal ikke forvises til værelset, slet ikke! Min forhåbning er  at han får mere ro, og at han derfor sover længere, han har jo sovet igennem siden han blev 2.5 år.

Vi købte derfor impulsivt en køjeseng nytårsdag. Det fede ved at det er en køjeseng, er at der er mulighed for at Felix kan joine hvis han får lyst. Derudover er det en helt normal seng 90×200, hvilket er fantastisk, drengene er jo vandt til plads og så kan jeg ligge og putte med ham, og amme ham problemfrit til han sover, ligesom vi plejer, max på tryghed og nærvær.

Det er så gået nogenlunde, første nat kom han allerede ind i sengen til mig kl 23, han kunne slet ikke finde ud af det, og i nat sov han så helt fint, men troede det var morgen kl 3 om natten, ha ha, tingene tager tid! Heldigvis har han klaret det godt, og han er super stolt, dog har det krævet en smuuuule overtagelse, men han har nydt putningen med kys, kram og kærlighed.

Som i kan mærke her, er det nok mig der har det sværest, jeg føler jeg strider mod alt hvad jeg tror på, og jeg føler at jeg vælger ham fra. Det virker for mig så forkert at lade ham sove derinde helt alene, jeg er virkelig ikke fan. Og jeg ved jo godt det ikke skader, men nøj hvor er det svært, jeg håber det bliver bedre med tiden hvis det lykkedes, men hold nu op jeg frygter den dag Felix ikke vil sove her mere, forhåbentligvis går der lææææænge endnu ♡

Læs om hvorfor samsovning ikke er farligt her.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar